Dietica untuk penurunan berat badan: membantu memperkukuhkan semula proses pembakaran lemak

Dietica untuk penurunan berat badan: membantu memperkukuhkan semula proses pembakaran lemak

Pada musim bunga, 2019, satu peristiwa penting telah berlangsung di kongres pakar endokrinologi Sedunia. Kesemua wakil pakar dalam bidang itu memberi tepukan gemuruh selama 10 minit kepada seorang gadis yang kelihatan sopan di atas pentas. Ini ialah Aliyah – pelajar berumur 19 tahun daripada Malaysia. Laporan dari wirawati negara kita mengenai satu formula ubat terbaru untuk orang yang mengalami berat badan berlebihan dan dapat menurunkan berat badan dalam masa yang paling pendek tanpa diet istimewa dan kekangan telah mencetuskan desas-desus.

 

Aliyah mendapat idea bernas mengenai satu ubat kurus yang membolehkan untuk tidak perlu mengira kalori jika anda mengambilnya. Ideanya telah dilaksanakan oleh saintis dari Persatuan Perubatan Antarabangsa dan Institut Endokrinologi, dan juga beberapa pakar yang lain. Setakat ini, ubat tersebut telah berjaya dicipta dan menunjukkan hasil yang sangat baik.

PESAN SEKERANG

Wartawan: Aliyah, anda tergolong dalam 10-TERATAS pelajar universiti perubatan yang terkenal dari seluruh dunia. Mengapakah anda memilih masalah berat badan berlebihan sebagai kajian?

– Sebabnya hanya kerana isu peribadi, jadi saya tidak gemar untuk bercakap mengenainya secara terbuka. Tahukah anda, ramai orang tidak merasakan bahawa berat berlebihan memberi risiko yang serius kepada nyawa dan kesihatan. Saya juga merasakan begitu, dahulu, hinggalah ibu saya meninggal dunia disebabkan tekanan darah tinggi dari berat badan yang berlebihan beberapa tahun yang lalu. Pada mulanya semuanya kelihatan baik, dan tiba-tiba angin ahmar telah menyerangnya ketika dia tidur dan diikuti dengan seksaan kematian. Oleh sebab itu, dia meninggal dunia. Nenek saya juga meninggal dunia disebabkan oleh sebab yang sama. Saya bertekad untuk melawan berat badan berlebihan selepas tragedi yang berlaku kepada ibu saya. Saya masih ingat betapa terkejutnya saya apabila menyedari bahawa diet, senaman, ubat-ubatan, prosedur sedut lemak dan, lebih-lebih lagi, pembedahan adalah tidak efektif dan juga berbahaya untuk kesihatan dalam 90% daripada semua kes. Kesemua kaedah ini hanya memburukkan masalah berat badan berlebihan. Lihatlah, ibu saya telah mencuba bermacam-macam jenis diet dan senaman selama hampir 5 tahun. Dia tidak dapat menurunkan berat badannya, tetapi dia terlepas peluang untuknya.

Saya telah menumpukan sepenuh perhatian terhadap masalah ini sejak tiga tahun yang lalu. Satu kaedah baru menurunkan berat badan yang menjadi buah mulut orang telah muncul apabila saya sedang menyiapkan projek akhir saya. Saya menyedari bahawa saya telah menemui satu pendekatan yang terbaru untuk melawan berat badan berlebihan, tetapi saya tidak bayangkan yang ia akan mencetuskan minat daripada syarikat farmaseutikal seluruh dunia.

Dietica untuk penurunan berat badan: membantu memperkukuhkan semula proses pembakaran lemak

PESAN SEKERANG

Ia tentunya menarik untuk mengetahui bagaimana syarikat farmaseutikal menunjukkan minat dalam perkembangan kajian anda.

– Sebaik sahaja artikel pertama mengenai hasil kajian saya diterbitkan, saya ditawarkan untuk menjual hak kajian saya. Wakil daripada syarikat Perancis adalah yang pertama menghubungi saya, mereka menawarkan € 120 000. Kemudiannya, sebuah saham farmaseutikal Amerika menawarkan sebanyak $35 juta. Selepas itu saya menerima tawaran hampir setiap hari. Terlalu banyak yang ingin membuat tawaran sehingga saya perlu menukar nombor telefon dan berhenti menggunakan rangkaian sosial.

Tetapi semua tawaran sungguh menguntungkan. Mengapa anda tidak menerimanya?

– Mungkin ia akan kedengaran pelik, tetapi saya mencipta formula ini bukan untuk membiarkan industri farmaseutikal terkemuka mengaut keuntungan daripadanya. Apa yang terjadi jika saya menjual hak tersebut? Syarikat antarabangsa yang membelinya akan terus menyekat pengeluaran ubat ini oleh pihak lain. Tambahan pula, ia juga akan meninggikan harga beberapa kali ganda dan rakyat biasa Malaysia tidak akan dapat menjalani rawatan. Tidak lama dahulu, di kongres antarabangsa, salah seorang daripada pakar dari luar negara memberitahu bahawa kos rawatan saya sepatutnya tidak lebih daripada € 5000. Cuba bayangkan. Berapa ramai rakyat biasa boleh membeli ubat pada harga sebegitu?

Itulah sebab apabila saya menerima tawaran daripada Persatuan Perubatan Antarabangsa yang menawarkan sokongan untuk ubat terbaru Malaysia, saya tidak teragak-agak untuk menerimanya. Terima kasih kepada bantuan daripada Persatuan, saya mendapat peluang yang unik untuk bekerja dengan pakar profesional sebenar dari universiti perubatan Eropah dan Asia, Institut Endokrinologi, Pusat Penyelidikan Biomolekular dan organisasi-organisasi yang lain. Kerjasama kami menghasilkan kemunculan generasi baru ubat kurus. Setakat ini, ia sudah diuji secara klinikal dan boleh diperolehi oleh semua.

Dietica untuk penurunan berat badan: membantu memperkukuhkan semula proses pembakaran lemak

Ubat yang dicipta berdasarkan formulanya mengandungi bahan antioksida super yang memberi isyarat kepada bahagian otak tertentu (jasad amigdaloid) yang membuatkan badan berhenti menyerap kalori dan membina lemak, mengurangkan keinginan terhadap “makanan rapu”. Nama paten ubat ini ialah «Dietica».

«Dietica» – ialah ubat yang perlu diambil sepanjang satu minggu, mengikut jadual yang telah ditetapkan. Satu paket mengandungi 25 ekstrak komponen semula jadi, yang dengannya kepantasan membakar lemak meningkat 10 kali ganda! Ubat ini merangsang metabolisme, memulihkan sistem endokrin, merangsang pertumbuhan semula tisu dan menahan rasa lapar. Ia sama sekali semula jadi dan ia merangsang proses semula jadi dalam badan manusia secara aktif. Diet akan menjadi tidak munasabah kerana lemak sedia terbakar terima kasih kepada metabolisme yang tinggi. Hasilnya, anda akan membakar 500 g lemak subkutaneus di bahagian bermasalah setiap hari, tanpa kulit menggeleber!

Komen

Saya telah hilang 9 kg dengan bantuan ubat ini, dan saya makan semua yang saya sukai. Saya percaya «Dietica» adalah ubat kurus terbaik diantara semua ubat kurus yang saya telah jumpa. Sekarang saya tidak perlu bekerja keras di gim. Saya tidak mempunyai masa dan keinginan untuk bersenam, terutamanya selepas saya dinaikkan pangkat.

Maisarah

Baru-baru ini, berat saya 90 kg, walaupun saya pernah kurus semasa saya masih muda. Saya telah bermain sukan selama setahun, tetapi saya masih tidak berjaya mendapatkan bentuk badan yang ideal. Semuanya berubah apabila saya mencuba «Dietica». Setelah beberapa minggu, saya kelihatan seperti sewaktu saya masih muda. Sekarang saya hanya perlu mengekalkan bentuk badan saya dan tempah «Dietica» untuk kawan-kawan dan saudara-mara saya.

Azman

Ia seperti satu keajaiban. Saya hilang 10 kg dalam sebulan. Semua yang mengenali saya sungguh terkejut. Mereka fikir saya mengamalkan diet dan mula risau tentang saya. Hahaha

Jamila

«Dietica» – adalah penyelamat sebenar. Saya terlibat dalam kemalangan kereta 3 tahun yang lalu dan tidak boleh bergerak selama 8 bulan selepas itu. Berat badan saya bertambah 32 kg! Kemudian saya mula berjalan menggunakan tongkat., tetapi saya tidak boleh bersenam. Saya mencuba «Dietica» pertama kali atas saranan rakan saya dan boleh merasakan perbezaannya pada hari pertama. Sudah tentu, saya tidak hilang berat badan dalam satu hari, tetapi saya dapat merasakan metabolisme saya semakin tinggi. Saya berjaya menurunkan 5 kg dalam 2 hari pertama tanpa sebarang perubahan dalam gaya hidup saya! Saya berjaya turunkan 30 kg lagi kira-kira dalam sebulan! Saya sungguh gembira!

Amani

PESAN SEKERANG

Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: