Nonacne dari jerawat: nutrikosmetik untuk kulit berjerawat!

Nonacne dari jerawat: nutrikosmetik untuk kulit berjerawat!

 • Nutrikosmetik untuk kulit berjerawat
 • Menyokong penghasilan kolagen
 • Mempercepatkan penyembuhan luka
 • Membantu menjaga kesihatan kulit
PESAN SEKERANG

Nonacne ini untuk siapa?

Nonacne dari jerawat: nutrikosmetik untuk kulit berjerawat!

Nonacne adalah zat nutrisi maju untuk orang yang menghadapi masalah kulit seperti jerawat, jeragat atau warna kulit tidak serata. Bahan-bahan yang terkandung di dalamnya supplemen kekurangan dalam diet, yang dapat menyebabkan perubahan kulit, serta mendorong perawatan parut jerawat dan mengambil bagian dalam penghasilan kolagen yang sesuai.

Apa yang Nonacne mengandungi?

Nonacne dari jerawat: nutrikosmetik untuk kulit berjerawat!

 1. Ekstrak Semanggi Merah
  Semanggi Merah, adalah tumbuhan yang sangat kaya dengan vitamin, minyak pati, flavonoid dan garam mineral. Ia digunakan untuk meredakan banyak penyakit kulit, termasuk: abses, luka bakar dan psoriasis. Sifat antiseptik dan anti-radang dikaitkan dengannya.
 2. Ekstrak Sarsaparilla
  Sarsaparilla adalah tumbuhan semula jadi di Amerika Tengah dan Selatan. Akarnya digunakan untuk mengurangkan penyakit kulit kerana sifat anti-radang mereka.
 3. Ekstrak Biji Anggur [95% Proanthocyanidins]
  Oligomeric proanthocyanidins yang terdapat dalam ekstrak biji anggur adalah antara antioksidan paling kuat yang terdapat di alam semula jadi. Mereka melindungi protein, DNA dan lipid dengan berkesan daripada kerosakan oksidatif.
 4. Ekstrak Jelatang
  Jelatang mempunyai sejumlah khasiat bermanfaat yang dapat digunakan untuk meredakan keradangan pada kulit. Ia mempunyai kesan menghalang sekresi sebum yang berlebihan pada kulit, mempunyai kesan anti-radang, mempengaruhi kesihatan sistem imun dan menyokong penyembuhan luka.
 5. Vitamin C
  Vitamin C membantu penghasilan kolagen yang betul untuk memastikan kulit berfungsi secara optimum. Selain itu, ia menyokong sistem kekebalan tubuh, penyerapan zat besi dan melindungi sel daripada radikal bebas.
 6. Ekstrak Tomato [10% Lycopene]
  Lycopene yang terkandung dalam Ekstrak Tomato adalah sebatian dari kumpulan karotenoid, iaitu pigmen semula jadi yang terdapat di kulit sayur-sayuran dan buah-buahan. Ia mempunyai kesan terhadap agregasi platelet dan pembentukan gumpalan.
 7. Vitamin E
  Selalunya dikenali sebagai vitamin muda atau kecergasan. Ia menyokong sel dalam perlindungan daripada tekanan oksidatif. Kekurangan vitamin E ditunjukkan oleh keratosis kulit, keletihan dan peningkatan kerentanan terhadap jangkitan.
 8. Asid Pantothenic
  Asid Pantothenic juga disebut sebagai vitamin B5. Ia mengambil bahagian dalam sintesis dan metabolisme hormon steroid, vitamin D dan beberapa neurotransmitter yang betul. Selain itu, ia menyumbang untuk mengekalkan metabolisme tenaga yang betul dan mengurangkan keletihan.
 9. Vitamin B6
  Ia menyumbang kepada pelarasan aktiviti hormon dan menyokong fungsi sistem kekebalan tubuh. Kekurangannya boleh menyebabkan peningkatan kerentanan terhadap jangkitan dan kemurungan mood.
 10. Kuprum
  Sejenis mikronutrien yang diperlukan untuk fungsi badan yang sesuai. Menyumbang kepada pemeliharaan pigmentasi kulit dan rambut yang betul, dan menyokong sistem imun dan saraf.
 11. Vitamin A
  Ia menyumbang kepada penjagaan keadaan kulit dan selaput lendir yang sesuai. Ia memainkan peranan penting dalam proses pembezaan sel dan membantu metabolisme zat besi yang betul.
PESAN SEKERANG

Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: